Cumparaturile de zi cu zi: de la piata sau online?

Cele mai recente statistici arata cresteri spectaculoase ale comertului electronic in Romania. In 2016, spre exemplu, valoarea cumparaturilor din mediul online a fost cu 30% mai mare decat in anul precedent. Iar tendintele nu se opresc aici. Specialistii estimeaza dublarea vanzarilor din ecommerce pana in anul 2020.

Dar ce cumpara romanii de pe Internet?

In primul rand, romanii aleg sa isi achite facturile de diverse utilitati si la serviziile de telefonie mobila, dupa care achizitioneaza bunuri de folosinta medie si indelungata, precum electronice si electrocasnice, articole vestimentare, mobila si decoratiuni pentru casa, articole pentru copii.

In ceea ce priveste achizitiile cotidiene, cei mai multi romani aleg sa mearga la piata sau la supermarket, dar rata cumparatorilor care aleg sa cumpere online este de asemenea in continua crestere. Cand spunem cumparaturi cotidiene, ne referim la produsele de care oamenii au nevoie de zi cu zi, in special produse alimentare, dar si detergenti sau produse de ingrijire.

Este mai rentabil sa cumparam online produsele de uz zilnic?

De multe ori, da. Poate a devenit deja un ritual sa cumparam paine de la magzinul de la colt, dar pentru anumite categorii de produse poate fi mai simplu si mai avantajos sa comandam online. Sa luam exemplul unui produs consumat zilnic in aproape orice locuinta: cafeaua. Pe Internet avem magazine specializate in vanzarea de cafea, iar gama din care putem alege este mult mai diversificata decat intr-un magazin clasic, fie el si hipermaket. Gasim de la cafea boabe si macinata, pana la capsule de cafea de toate dimensiunile si cafea de origini proaspat prajita. Pretul? In functie de produs si anumite promotii, poti plati chiar si jumatate fata de magazinele fizice. Adauga la aceste argumente livrarea in 24 de ore si transportul gratuit la comenzi de peste o anumita suma si nu iti mai ramane decat sa beneficiezi de toate avantajele comertului modern.

Te asteptam sa ne citesti urmatorul articol la o cafea cumparata online!

Tagged with:
Posted in Articole
Facebook

Inscriere in directoare

Oferim serviciul de inscriere in directoare web romanesti de peste 5 ani. Avem o lista de peste 120 de directoare romanesti, online, pe care o actualizam in mod continuu. Pachetul este de 22 euro (PayPal, Transfer Bancar). Pentru directoare straine, contactati-ne.

Advertoriale
Va oferim articole cu link-uri in ele, pe o retea de siteuri de calitate, cu ip-uri unice. Articolele pot fi scrise de noi, sau de dvs, doar pentru publicare. Avem o gama larga de nise, printre care sanatate, divertisment, sport, administratie, culinar si chiar auto.