Cum trebuie mobilata camera copilului, in functie de varsta

Camera copilului este o zona speciala, ce trebuie mobilata corect in functie de varsta celui mic. In camera copilului nu trebuie indesate piese de mobilier care ocupa doar spatiu, trebuie adaugate pe rand corpurile care sa il ajute sa se dezvolte armonios.

 

In primii ani de viata, copilul mic are nevoie de siguranta si spatiu de joaca, deci piesele introduse aici  trebuie sa fie doar cele strict necesare, precum patul de dormit prevazut cu elementele de protectie speciale, garderoba si tarcul de joaca. Trebuie introduse doar piese exceptional finisate, care sa nu produca accidentari celui mic. Cand vine vorba de culoare, trebuie stiut ca, prichindeii, sunt atrasi de lumina si culori puternice. Deci pot fi introduse corpuri de mobila cu fonturi puternic colorate sau corpuri de iluminat frumos decorate.

 

Producatorii autohtoni de mobila recomanda piesele realizate din lemn natural, mai cald si mai prietenos cu mediul inconjurator. In paginile portalului IndexMobila.ro pot fi desoperite si analizate cele mai noi tendinte, in materie de decorare camerei copilului. Aici poti gasi cea mai variata gama de mobila pentru camera copilului, confectionata de cei mai cunoscutui producatori romani. Poti gasi si numeroase accesorii care vor infrumuseta camera prichindelului.

 

Nevoile copilului prescolar, sunt diferite de ale copilului mic, deci si piesele de mobilier trebuie modificate. Odata cu inaintarea in varsta, creste si nevoia de independenta iar cei mici trebuie sa se bucure de loc adevat pentru joaca si somn. Mobila pentru copil prescolar nu trebuie sa fie una incarcata, insa trebuie sa fie bine compartimantata. In acest fel va invata sa se organizeze. Centrele de joaca si activitati pot fi mai usor create cu ajutorul comodelor cu sertare si a rafturilor de depozitare.  Cand cine vorba de culoare, trebuie sa stii ca prescolarii iubesc culorile intense si au preferinte clare! Fetitele iubesc mobila cu fronturi rosii, roz, mov, portocali sau magenta. Baietei se dau in vant dupa nunatele intense de verde si albastru. Daca doresti insa sa alegi culori neutre, odihnitoare, placute de prescolari, specialistii IndexMobila recomanda dormitoarele din pal vernil si galben. Modele propuse in paginile acestui portal sunt accesibile si placute de cei mici.

 

Scolarii mici, au nevoie de spatiu de joaca, dar si de spatiu de studiu, asa ca dormitorul trebuie prevazut cu o piesa esentiala de mobilier: biroul. Pentru ca la varsta de scoala primara, continua sa manifeste preferinte pentru culorile puternice, este bine ca biroul ales sa fie o piesa ce emana energie. Mega-magazinul IndexMobila.ro iti pune la dispozitie o gama foarte variata de birouri, pentru camera copilului, deci poti alege modelul potrivit pentru micul tau scoalar. Trebuie sa acorzi o atentie sporita elementelor care decoreaza biroul: lampa de iluminat, scaunul de birou, accesoriile montate; acestea trebuie corect amplasate, pentru ca cel mic sa beneficieze de experienta scolara placuta.

 

Preadolescentii si adolescentii sunt mai preocupati de studiu, si activitati online, deci camera, trebuie adaptata pentru a satisface aceste necesitati. Copiii mari, renunta la mobila decorata in culorile puternice, si manifesta preferinte pentru nuantele naturale ale lemnnului. Deci se vor bucura de mobila minimalista, dar functionala, bine compartimentata, bine gandita pentru a adaposti garderoba tot mai selectiva.

Tagged with: ,
Posted in Articole
Facebook

Inscriere in directoare

Oferim serviciul de inscriere in directoare web romanesti de peste 5 ani. Avem o lista de peste 120 de directoare romanesti, online, pe care o actualizam in mod continuu. Pachetul este de 22 euro (PayPal, Transfer Bancar). Pentru directoare straine, contactati-ne.

Advertoriale
Va oferim articole cu link-uri in ele, pe o retea de siteuri de calitate, cu ip-uri unice. Articolele pot fi scrise de noi, sau de dvs, doar pentru publicare. Avem o gama larga de nise, printre care sanatate, divertisment, sport, administratie, culinar si chiar auto.