Cum alegi cele mai bune telefoane rezistente!

Sa alegi cele mai bune telefoane rezistente de pe piata e o provocare foarte mare. Asta pentru ca pana acum cativa ani, piata telefoanelor rezistente era mica si se adresa unui segment de piata exclusivist. In general astfel de telefoane erau cautate de cei care munceau in medii de munca grele si care aveau mare nevoie sa comunice rapid si in siguranta. Asta si pentru ca pana acum ceva timp, designul telefoanelor rezistente la apa, socuri sau praf era unul ce punea accent mai mult pe robustete si mai putin pe eleganta.

In ziua de azi lucururile s-au schimbat. Marii jucatori de pe piata de telefonie, au inceput sa produca in mod uzual telefoane rezistente la apa si praf. Ca sa intelegeti cat de serios trateaza aceasta problema, trebuie sa stiti ca ultimile modele aruncate pe piata atat de Samsung cat si de Apple ofera cele mai inalte grade de rezistenta la apa si praf.

Telefoane rezistente. Criterii de alegere.

Inainte de a discuta despre cum alegem cele mai bune telefoane rezistente, trebuie sa stabilim exact de ce avem nevoie. Asta pentru ca daca iti doresti un telefon pe care sa il folosesti doar la serviciu, vei pune pe primul plan siguranta telefonului si acuratetea semnalului. Daca va fi un telefon pe care il vei folosi in mod obisnuit, atunci va conta arhitectura hardware, designul, touchpad-ul, bateria, timpul de conexiune disponibil si binenteles, dar nu in ultimul rand, siguranta telefonului.

Voi aborda doar categoria telefoanelor rezistente dedicate, pentru ca despre categoria telefoanelor de uz zilnic sunt sigur ca veti gasi mai multe informatii. Telefoanele rezistente dedicate sunt destinate folosirii lor in medii periculoase. Si ma refer aici in medii umede, plin de praf sau impuritati sau in medii ce exista riscul ca telefonul sa fie supus unor socuri sau vibratii. Un telefon rezistent la apa si praf, trebui sa stiti ca are nu numai o carcasa speciala ci si componente special concepute pentru astfel de telefoane. De aceea uneori telefoanele rezistente s-ar putea sa coste ceva mai mult, insa in majoritatea cazurilor isi merita investitia.

Primul criteriu pe care va trebui sa il luam in considerare este carcasa telefonului. Aceasta trebuie sa fie dintr-un material solid si aici ar fi de preferat un plastic nu foarte casant sau un cauciuc ceva mai tare. Ar trebui de asemenea ca telefonul sa aiba o protectie speciala pentru ecran. Urmatorul criteriu pentru astfel de telefoane este acuratetea semnalului receptionat. In cazul in care lucrati in zone cu probleme de semnal, ar fi de preferat sa va orientati catre un telefon dual-sim. Un alt lucru de care trebuie sa tineti seama este capacitatea bateriei. Nimic nu e mai neplacut decat sa nu poate sa de-a seful de tine din cauza ca ti s-a descarcat telefonul.

Puteti usor identifica gradul de protectie al unui telefon datorita standardului folosit pentru determinarea gradului de protectie oferit de un produs este IP (Ingress Protection Rating sau International Protection Rating). Acest standard arata cat de mult este protejat telefonul vostru impotriva apei si prafului si il veti gasi intre caracteristicile telefonului sub forma IPXY, unde X poate avea valori intre 0 si 6, unde 6 reprezinta protectie maxima la patrunderea particulelor de praf, iar Y ia valori intre 0 si 9, unde 9 reprezinta protectie la jet de apa sub presiune.

Acestea fiind zise, aveti cel putin un punct de plecare in alegerea unui telefon rezistent. Daca ar fi sa fac o recomandare v-as indrepta atentia catre telefoanelor celor de Caterpillar sau iHunt. Ramane ca voi sa decideti ce vi se potriveste cel mai bine.

Tagged with:
Posted in Articole
Facebook

Inscriere in directoare

Oferim serviciul de inscriere in directoare web romanesti de peste 5 ani. Avem o lista de peste 120 de directoare romanesti, online, pe care o actualizam in mod continuu. Pachetul este de 22 euro (PayPal, Transfer Bancar). Pentru directoare straine, contactati-ne.

Advertoriale
Va oferim articole cu link-uri in ele, pe o retea de siteuri de calitate, cu ip-uri unice. Articolele pot fi scrise de noi, sau de dvs, doar pentru publicare. Avem o gama larga de nise, printre care sanatate, divertisment, sport, administratie, culinar si chiar auto.