Cat de profitabil este un magazin online

Odata cu dezvoltarea din ce in ce mai vizibila a internetului si a comertului online, exista o intrebare ce sta pe buzele tuturor persoanelor ce intentioneaza sa demareze o nou afacere mai ales in mediul online si anume – cat de profitabil este un magazin online?

Aproape fiecare om isi doreste libertate financiara, daca se poate obtinuta din confortul propriei case, fara multe ore de munca si fara stres iar un magazin online poate promite, cel putin teoretic, toate aceste avantaje. Spre exemplu daca aveti un magazin deja in offline pe o nisa anume, spre exemplu cea de becuri led, puteti opta sa va mutati afacerea pe online.

Raspunsul la intrebare insa, poate sa fie destul de dificil de concluzionat. Exista mii de magazine online, doar in Romania si dintre acestea, unele sunt profitabile, altele nu. Un magazin online poate sa produca sute de mii de lei in fiecare luna sau poate sa scoata bani din buzunarul antreprenorului si sa duca, ireversibil la faliment.

Pentru cei care isi doresc o afacere online, cu preponderenta un magazin online (ce trebuie stiut inainte de a demara afacerea), intrebarea mult mai eficienta pe care trebuie sa o puna este: Ce trebuie sa faci pentru a transforma un magazin online intr-unul profitabil? In cazul acestei intrebari, exista cateva sfaturi si reguli extrem de utile, ce trebuie sa fie respectate.

Realizarea unui studiu de piata

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa faci un studiu de piata. Trebuie sa stii ce vinzi si mai ales, cui vinzi. Exista peste 10 milioane de utilizatori romani de internet, insa nu toti cumpara online. Daca vrei sa vinzi, trebuie sa gasesti produsele perfecte si trebuie sa gasesti canalele ideale de promovare. Acestea necesita studiu, care poate sa dureze chiar si un an de zile. Apoi urmeaza realizarea planului de afaceri dupa exemplele de aici, acesta avand asemenea un rol foarte important in succesul afacerii.

Realizarea unui site de buna calitate

Site-ul este unul dintre punctele cheie ale unui magazin online de succes. Acesta trebuie sa fie usor de folosit, sa se miste repede si sa ofere produse care sa atraga. Exista multe lucruri care conteaza la site, incepand cu pozele produselor si terminand cu informatii cat mai bine conturate despre modul in care trebuie sa fie folosit.

Nu se recomanda sa utilizati un design prea incarcat sau greoi de utilizat, inainte de lansare se recomandat sa testati magazinul rugand cateva persoane cunoascute sa realizeze comenzi de test. In functie de aceste teste incercati sa adaptati site-ul incat oricine sa poata realiza cu usurinta o comanda indiferent de experienta cu navigarea pe internet.

Studiul concurentei

Pentru succesul unui magazin online aflat la inceput, trebuie sa existe o diferentiere fata de concurenta. Analizeaza cu atentie concurenta si descopera acele puncte unde sta mai prost si unde poti sa completezi cu un plus de calitate. Aici intra analiza SWOT ce trebuie sa fie prezenta in planul de afacere realizat initial. Incerca sa oferi ceva in plus fara de concurenta existenta atat pe piata online cat si cea offline.

Serviciile de calitate

Poate cel mai important, succesul unui magazin online se bazeaza pe servicii de cat mai buna calitate. Asigura-te ca oferi un suport bun, o livrare rapida si ieftina si beneficii pentru clientii fideli si poti ajunge la un magazin profitabil.

Ofera posibilitatea ca un potential client sa va poata contacta telefonic afisant numarul de telefon cat mai evident pe site. Acesta poate solicita informatii suplimentare si asa se poate creste rata conversiei.

Promovarea magazinului online

Promovarea inseamna aproape tot atunci cand vine vorba de mediul online. Asigura-ti un buget substantial inca de la inceput deoarece in functie de nisa magazinului promovarea poate costa ceva. Incearca sa testezi diferite servicii de promovare contra cost atunci cand esti sigur ca magazinul converteste corespunzator.

Ca promovare platita se recomanda atat AdWords sau Facebook atat CPC cat si CPA (plata pentru realizarea efectiva a vanzarii). De asemenea in timp puteti sa inscrieti magazinul intr-o platforma de afiliere, iar pentru fiecare vanzare realizata de un afiliat o sa-l rasplatiti cu un mic comision.

Optimizarea SEO a produselor si categoriilor

Optimizarea SEO este un nivel avansat de promovare a unui site deoarece aveti nevoie de ajutorul unui specialist in acest domeniu. Se recomanda sa lasati acest aspect la urma deoarece costul atingerii primelor pozitii poate sa fie substantial.

Tagged with: ,
Posted in Articole
Facebook

Inscriere in directoare

Oferim serviciul de inscriere in directoare web romanesti de peste 5 ani. Avem o lista de peste 120 de directoare romanesti, online, pe care o actualizam in mod continuu. Pachetul este de 22 euro (PayPal, Transfer Bancar). Pentru directoare straine, contactati-ne.

Advertoriale
Va oferim articole cu link-uri in ele, pe o retea de siteuri de calitate, cu ip-uri unice. Articolele pot fi scrise de noi, sau de dvs, doar pentru publicare. Avem o gama larga de nise, printre care sanatate, divertisment, sport, administratie, culinar si chiar auto.